Masz ciekawe znalezisko, które chcesz zidentyfikować lub pochwalić się innym poszukiwaczom? Wyślij foto i opis na nasz całkowicie bezpieczny i w pełni anonimowy adres identyfikacyjny tu:
Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2006 Posty: 6722 Skąd: Port Royal
Wysłany: 2010-07-17, 09:13
Pele76 napisał/a:
Ale zazwyczaj wpadaja ci co to sami pod sobą gałąź tną i na allegro wystawiaja fanty... no kur... toz to niech ida na komisariat zapytac czy im tego nie pchną za dobrą cenę ;)
Pele - zwróć uwagę na przedostatni przykład z tego wątku. Tam nie ma mowy o Allegro, choć zapewne masz rację i większość wpada na własne życzenie a "stróże prawa" skwapliwie ich puszkują
_________________ "Oto sprawa gorzka, sprawa godna pożałowania, sprawa naprawdę okropna, gdy się o niej myśli, straszna, gdy się o niej słyszy, zbrodnia szkaradna, przestępstwo wstrętne, czyn ohydny, hańba przerażająca, postępki zupełnie nieludzkie doszły do naszych uszu, wprawiając nas w wielkie osłupienie i wstrząsając gwałtowną odrazą..." - oskarżenie w procesie Templariuszy 1307
Najlepsze jest to dramatyzowanie sytuacji które ma zrobić czarny PR wśród laików i starych ciotek.
Monety z nastego wieku (całe cztery) - toż to musi być skarb!!! A człowiek tyra za marne grosze całe życie i nic z tego nie ma - dobrze że ich gonią darmozjadów, hieny cmentarne jedne.
Człowiek to nie znalazł nigdy w życiu nawet dychy.
Albo:
4 ołowiane kulki z karabina i pięć pogniecionych łusek - toż to albo talibscy terroryści albo mafia. Kiedyś było w telewizji że mafia potrzebuje materiały na wybuchy żeby potem robić zamachy na uczciwych ludzi. To na pewno z tych nabojów biorą!!!
Wysłany: 2010-07-17, 19:43
Ha, ha a ile tych kryminalnych macha wykrywkami. Oni machają zgodnie z prawem, my nie ?
Natknąłem się parokrotnie, porozmawialiśmy, pochodziliśmy wspólnie, nie było żadnego problemu. Przypuszczam, że nie jeden z nas, też tak jak ja miał podobne spotkanie.
_________________ jeż
Największą tajemnicą jest to co przyniesie nam jutro.
Ponad 20 % stanu wszystkich poszukiwaczy w PL to niebiescy śmiem przypuszczać
Częste demonstracje pod budynkami i myślę że doszli by z nami do porozumienia
_________________ `
Kiedy prowadzimy spory między przeszłością a teraźniejszością,odkrywamy poniewczasie, że przegapiliśmy przyszłość`
Tylko że to nie niebiescy decydują o tym jak ma być... od nich wymaga sie wyników, a jak nie to lecą ze stołków... Wiadomo że większość gliniarzy to spoko ludki i da sie z nimi dogadać w sprawie wykrywek, niektórzy pewnie sie przymuszaja do niektórych robót, a inni po prostu dostaja rozkaz z góry i dupsko ich obchodzi... dlatego nie ma się co dziwić, zabieraja wszystko jak leci razem ze starymi papciami babci, bo tez wyglądaja na zabytkowe :P
Ja kilka razy mialem spotkanie z władzą, bo ktos coś i nagle się zjawili cholera wie kto. Raz sie ugadało i kopało dalej, a niebiescy patrzyli z ciekawością, innym razem bylo tak że powiedzieli żebyśmy zmykali, a oni zameldują że nikogo nie widzieli... nie zdarzylo mi się żeby byla zadyma.
Pamiętacie wielka aferę jak kapusie z radyjkami kogoś z kędzierzyna koło głubczyc dupneli i zadzwonili na gliny? Jak to wielce sie radowali i chwalili że typy z kędzierzyna dostaną wielkie wyroki?
Znam gości (tych z Kędzierzyna) dokladnie od kilkunastu lat i miałem ręke na pulsie i gadałem z nimi co i jak to było.
Powiedzieli mi że zajechal patrol i powiedział żeby lepiej sie zawijali stąd i jechali kopac do siebie, bo tutaj gorący teren i ciągle maja telefony od "kogoś"... spisali ich i tyle, powiedzieli że może cos z sądu przyjść, ale oni nie wiedzą co i jak to sie potoczy.
Skończyło sie na jakiejśc naganie :P
no prosze ile newsów mnie omineło.Nieciekwie się robi...musze iść po pozwolenie
Jseśli chodzi o moje doświadczenia z władzą to z tydzien temu wykopałem znajomemu policjantowi złotą obrączkę na podwórku.Oczywiście fanta oddałem władzy niech sie martwi co z tym zrobic .
Innym razem gadałem ze znajomym poszukiwaczem którego spotykam czasami jak kopie,przy naszym ostatnim spotkaniu miał na szyi smycz z napisem policja którą starał się dyskretnie przysłonic trzymajac się za kołnierzyk przez całą naszą rozmowę
Wysłany: 2010-07-26, 15:18
Przepraszam że tak powiem, ale ja jebłem na plecy
Cytat:
Zabytkowe monety ukrył w spodniach
Mężczyzna przekraczał granicę przez przejście dla pieszych. Obraz i monety ukrył w bagażu i w spodniach. Zatrzymane monety pochodzą z XVIII, XIX i XX wieku. Są to m.in.: moneta z
1760 r. Ein Kreutzer, kopiejki z 1811r., 1842 r., 1898 r.
Mężczyzna przekraczał granicę przez przejście dla pieszych. Obraz i monety ukrył w bagażu i w spodniach. Zatrzymane monety pochodzą z XVIII, XIX i XX wieku. Są to m.in.: moneta z
1760 r. Ein Kreutzer, kopiejki z 1811r., 1842 r., 1898 r.
Grunt to inwencja twórcza :D hiihih Choć z drugiej strony "różne" rzeczy nosiło się w spodniach gdy były jeszcze granice (Także pomysł stary i oklepany-żart )
Policjanci odzyskali kilkaset monet rzymskich
Blisko 400 monet rzymskich oraz kilka ozdób wykonanych z brązu i srebra zabezpieczyli dolnośląscy policjanci. Funkcjonariusze zatrzymali w tej sprawie 45-letniego mężczyznę, podejrzanego o nielegalny obrót zabytkami archeologicznymi. Sprawca za swój czyn odpowie przed sądem.
Funkcjonariusze Wydziału Kryminalnego Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu wspólnie z policjantami z Chojnowa zatrzymali 45-letniego mężczyznę podejrzanego o nielegalny obrót zabytkami archeologicznymi. Funkcjonariusze informacje o podejrzeniu obrotu zabytkami archeologicznymi pochodzącymi prawdopodobnie z nielegalnego źródła otrzymali z KGP w Warszawie. Mężczyzna oferował przedmioty do sprzedaży na jednym z portali internetowych.
Podczas przeszukania miejsca zamieszkania sprawcy policjanci ujawnili blisko 400 monet rzymskich wykonanych z brązu i srebra oraz kilka ozdób z brązu, w tym 5 fibul – metalowych zapinek. Ponadto funkcjonariusze zabezpieczyli wykrywacz metali.
Obecnie policjanci wyjaśniają wszystkie okoliczności w tej sprawie, w tym również jaka jest wartość zabezpieczonych przedmiotów.
Przypomnijmy!
W świetle ustawy o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami oraz kodeksu karnego nielegalne jest prowadzenie prac wykopaliskowych bez pozwolenia właściwego Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków lub prowadzenie ich wbrew warunkom pozwolenia, także przy użyciu urządzenia do wykrywania metali lub innych urządzeń umożliwiających poszukiwanie zabytków. Nielegalne jest także zabieranie ze sobą w celu przywłaszczenia, pozyskanych przedmiotów zabytkowych, które w myśl przepisów prawa są własnością Skarbu Państwa oraz handel nimi.
Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2006 Posty: 6722 Skąd: Port Royal
Wysłany: 2010-08-27, 23:03
Jakby było się czym chwalić Wstawiam fotki fantów i narzędzia zbrodni:
_________________ "Oto sprawa gorzka, sprawa godna pożałowania, sprawa naprawdę okropna, gdy się o niej myśli, straszna, gdy się o niej słyszy, zbrodnia szkaradna, przestępstwo wstrętne, czyn ohydny, hańba przerażająca, postępki zupełnie nieludzkie doszły do naszych uszu, wprawiając nas w wielkie osłupienie i wstrząsając gwałtowną odrazą..." - oskarżenie w procesie Templariuszy 1307