Masz ciekawe znalezisko, które chcesz zidentyfikować lub pochwalić się innym poszukiwaczom? Wyślij foto i opis na nasz całkowicie bezpieczny i w pełni anonimowy adres identyfikacyjny tu:
Wysłany: 2010-07-15, 20:09 Sierpniowy zlot w Wielkopolsce.
Witam Panie i Panów poszukiwaczy,
w imieniu swoim i Darka64 mam zaszczyt zaprosić na taki prywatny zlocik na mocno fantonośnym terenie. Wstępnie termin to weekend w drugiej połowie sierpnia, rejon mniej więcej środka Polski. Miejsca będą specjalnie na zlot przeorane i pobromowane, noclegi w agroturystyce i pod namiotami. Proszę o informacje na moje PW czy ktoś będzie zainteresowany przyjazdem do Wielkopolski na dwu-dniowe poszukiwania drobnicy, chcielibyśmy się zorientować, czy będzie chociaż kilkanaście chętnych osób, żeby na darmo nie ruszać z procedurami legalizacji zlotu. Miejsca na zlot nie trzeba reklamować, wystarczy popatrzyć na nasze fanciki.
Pozdrawiam
Ryszardpe
alias
ROMAN COIN
_________________ ROMAN COIN :)
Ostatnio zmieniony przez ROMAN 2010-07-15, 20:20, w całości zmieniany 2 razy
Proszę podaj mi na PW wszystkie niezbędne informacje dot.zlotu - dokładnie kiedy , gdzie , jak z zakwaterowaniem i koszta z tym związane .
Wstępnie jestem zainteresowany .
_________________ `
Kiedy prowadzimy spory między przeszłością a teraźniejszością,odkrywamy poniewczasie, że przegapiliśmy przyszłość`
"Witam, może uzupełnię informacje Ryśia. Zlot planujemy na końcówkę sierpnia, najprawdopodobniej będzie to 21 i 22. Nazwy miejscowości nie chcielibyśmy jeszcze zdradzać, powiem tylko, że znajduje się ona około 30 km od Konina. Opiekę nad zlotem ma sprawować Muzeum Regionalne w Koninie, chcę dodać iż impreza jest legalna, ze zgodą WKZ i archeo. Na początku sierpnia prześlemy na pv regulamin zlotu króry po pisemnym zaakceptowaniu upowaqżniał będzie uczetnika do wzięcia w nim udziału. Jeśli chodzi o nocleg to można będzie rozbić się namiotem u właściciela pola, cena około 10 złp od głowy lub skorzystać z pokoi u niego ale nie wiem jeszcze za ile Fajnie
Miejscówka(oikoło 8 ha) ma być przygotowana "na szybę", przynajmniej tak obiecuje rolnik. Jest to typowo boratynkowe miejsce choć blaszki z XIV czy XV w. nie są tu wyjątkiem, jest sporo "zygmuntowskich" sreberek o większych nominałach, często wychodzą nabijki i takie tam...:)Jesienią ub. roku padł nawet złoty ktążek... .
Zależy nam na tym aby Wasze zgłoszenia były szybko potwierdzane gdyż chcielibyśmy z jak największym prawdopodobieństwem określić liczbę potencjalnych uczestników, powiem tylko, że zainteresowanie jest bardzo duże a ogłoszenie o zlocie pojawiło się na kilku forach w kraju.
Pozdrawiam."
WKZ i archeolog bęą chcieli raport czytałem na stronie stowarzyszenia SAKWY z zostali zobowiązani do sporządzenia raportu i fotografii, a znalezione fanty zasiliły regionalne muzeum.
Proszę o szczegóły na priv, w moim przypadku bardzo istotny jest termin. Termin proponowany 20-21 pasuje. Jakie jest zainteresowanie, ilu kolegów potwierdziło obecność. Na ilu uczestników max. "macie moce przerobowe" tzn. baza logistyczna itp. Co z wyżywieniem czy tylko suchy prowiant, czy na miejscu jakiś bar, restauracja.
Mnie też zaczyna to przerażać bo sądziłem że to będzie kameralny zlot.
_________________ Spytałem mojej pani doktor, psychiatry mego, czy uważa, że jestem szalony.
Powiedziała:
- Nie!
Więc przestałem celować w nią flarą...
Wysłany: 2010-08-01, 18:37
Jeśli wszyscy przyjadą i równomiernie rozejdą się po polu, to średnia odległość między poszukiwaczami wyniesie 25m, co wymusi ograniczenie wzmocnienia wykrywacza
_________________ Każdy ma taki wykrywacz, jaki sobie kupił.
Albo zrobił